1708, Vraag hoe het kan en profiteer er van.

6 maart
Morgen is het 6 maart. Een gewone zondag, behalve dan dat ik jarig ben. Net als alle dagen een dag met een lege stoel. Maar ook een aparte verjaardag. Ik word 63, m’n vader is 64 geworden, het wordt een bijzonder jaar.

Carpe diem
Normaal vier ik m’n verjaardag niet. Het is hier ‘carpe diem’.
Elke dag is de moeite waard.
Dit jaar wil ik m’n verjaardag maar wel eens vieren.
Omdat ik graag wat met je wil delen.

Vraag hoe het kan en profiteer er van
Ik ben een boek aan het afronden met de titel ‘Vraag hoe het kan en profiteer er van’.
Nu heb ik een voorstel aan je. Het boek beschrijft de achtergronden van bijvoorbeeld de woekerpolisaffaire. Maar ook andere zaken, zoals de ‘woekerpensioenen’, het gedrag van de Consumentenbond, het functioneren van de verschillende toezichthouders, machten en tegenmachten, de praktisch gelegaliseerde onrechtmatige praktijken van de ‘to big to fail’,
het functioneren van de rechtsstaat.

Een envelop, heen en weer
Ken je dat, dat je een berichtje krijgt van iemand die jarig is en dat die je dan schrijft dat als je niet weet wat je cadeau wil doen, je het ook heel graag met een ‘envelopje’ kan doen. Welnu een cadeau hoef ik niet, maar je kan me wel helpen met de verschillende in het boek beschreven projecten. Ik geef je, nog voor het verschijnen van het boek in de boekhandel, er een digitaal exemplaar van het boek voor terug. Met de hulpmiddelen, als je ook geraakt bent door de beschreven onrechtmatigheden, hoe je daar wat aan zou kunnen doen. Het is me beloofd: de beschreven zaken zullen ook leiden tot in de Tweede Kamer te stellen Kamervragen.

Samen op reis
Het schrijven het boek ben ik aan het afronden door de komende 2 weken, als het kan dus met jou, een rondreis te maken. Met het volgende schema:
– Maandag 7 maart ben ik bij de Tweede Kamer, om te kijken  of het kader van de ‘Legale Corruptie’ kan worden uitgelegd.
– Dinsdag 8 maart sta ik voor de deuren van de Consumentenbond. Om iets onvoorstelbaars voorstelbaar te maken.
– Woensdag 9 maart bezoek ik de verzekeraar ASR om de verschillende definities van het begrip transparantie te onderzoeken.
– Donderdag 10 maart ben ik in Rotterdam of Den Haag, bij de Nationale-Nederlanden om hun uitgangspunten van ‘Vraag niet hoe het kan en profiteer er van’ te bespreken.
– Vrijdag 11 maart ben ik bij het Politiebureau Hilversum om een beeld te vormen van de wijze waarop er met de Politie-Eed wordt omgegaan.
– Zaterdag 12 maart sta ik op de markt in Hilversum.
– Maandag 14 maart vervoeg ik mij bij het Gemeentehuis in Hilversum, om het thema ‘Omzien naar elkaar’ te bespreken.
– Dinsdag 15 maart: het klachteninstituut KiFiD in Den Haag. Hoe zit het toch met die ‘Allemaal Foute Mensen’.
– Woensdag 16 maart wederom het Gemeentehuis Hilversum. Gesprekken met mensen die zich, met zoveel verschillende meningen allemaal inzetten voor anderen, ‘met hoofd, hart en ziel’.
– Donderdag 17 maart loop ik bij het Openbaar Ministerie, de strijders voor rechtvaardigheid, vestiging Utrecht, naar binnen. Om het leven te delen.
– Vervolgens op vrijdag 18 maart het Ministerie van Justitie en Veiligheid. Wat is nou waar en wat is nou niet waar?
– Om, als de reservering lukt, in het Theater Gooiland in Hilversum onze reis af te sluiten om met elkaar de betekenis van de woorden ‘Waakzaam en dienstbaar’ te bespreken.

Per dag zal er een (beeld-)verslag worden gemaakt en geschreven waar je op kan reageren. Het is een interactief traject zodat het boek uiteindelijk zo veel mogelijk gedachten en visies zal bevatten.

Als je vragen hebt kun je bellen: 085-4001708.

Klik hier, s.v.p., ‘voor het envelopje’.

Met de reservering van het boek heb je meteen een vaste registratie voor de ‘Telegraafsma’.

Dank en hartelijke groet,

René

(Telegraafsma #40)

Dit bericht is geplaatst in Het Leven Delen, Rechtsstaat met de tags . Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.