Telegraafsma #1: Beursgang Nationale-Nederlanden onrechtmatig?

Bonusitis

Toen ik in aanraking kwam met de Nationale-Nederlanden studeerde ik dus geneeskunde en was onderweg om arts te worden. Er is genoeg over gezegd, dat is er door het ziektegedoe niet van gekomen. Dat geeft verder niets, helemaal genezen, maar de geneeskunde-taal is me natuurlijk wel bijgebleven. Ik stel voor in een ‘metafoor eens de ogen van een dokter te openen’.

Het is niet anders, ik kijk nu zo eens naar de Nationale-Nederlanden en vergelijkbare bedrijven, en zie toch wel het een en ander. De ‘woekerpolissen’ zijn de echte symptomen van een marktfalen, dat is wel duidelijk. Maar hoe kom je er vanaf? Zou de NN aan bonusites leiden? Dat zou niet best zijn, in de anamnese zie je een comateus syndroom voorafgegaan door apathie, naar binnengekeerdheid en een kenmerkende onregelmatige hartslag. De NN doet weinig aan het herstel van de echte ziektes, heeft eigenlijk geen echte goede ziektekostenverzekering en daarmee geen vrije artsenkeuze. Het eigen risico is hoog.

Bonusites is ook heel besmettelijk, gaat de hele wereld over. Een vertaling in het engels van de Open Brief ligt in ieder geval voor de hand, als waarschuwing. De therapie is nogal hard en niet eenvoudig. Absolute rust is voorgeschreven en uiteindelijk de omzetting naar een onderlinge waarborgmaatschappij.

De eerdere doorverwijzing naar een specialist, (J.R.V.A. Dijsselbloem) heeft niet echt geholpen. Een recept als de €motie komt er maar niet door. Binnenkort is er een congres van zijn club op 17 en 18 januari. Ik zal om spreektijd vragen om mogelijk tot de specialisten door te dringen.

Eerst maar laboratoriumonderzoek. Het echte ziektebeeld komt dan wel naar voren. (Als je op de link klikt opent het PDF-bestand zich vanzelf).

A_NNopenBrief20141222

1RaadplegingStichtingVerliespolis

2NotitieRolandUittenbogaard

3ConceptVragenMinisterDeJagerWoekerpolisdossier

4_over_het_AFM-rapport_inzake_nazorg_beleggingsverzekeringen_(Kamerstuk_29507,_nr._123) (1)

5aanpak-beleggingsverzekeringen

6kamerbrief-inzake-planning-ao-beleggingsverzekeringen

7kamerbrief-inzake-antwoorden-schriftelijk-overleg-beleggingsverzekeringen

Er zijn lange wachttijden, maar met de kerst werken we door. Eerst maar op de uitslagen wachten.

Dit bericht is geplaatst in Nationale-Nederlanden. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.