Het Leven Delen …. is Omzien Naar Elkaar

Het leven delen, ……..

Dascha
Op 28 november 2015 overleed mijn jongste dochter Dascha. Haar lichaam werd geraakt door een trein. Direct werd het onderzoek door de politie afgesloten met de conclusie zelfdoding. Ondanks dat er vele onbeantwoorde vragen bleven openstaan. Feitelijk is het besluit om ‘het dossier te sluiten’ zonder een passend onderzoek genomen.

Nieuwe informatie
Nu, bijna 7 jaar later weten we dat het heel anders zit. We hebben nieuwe informatie waarmee het werkelijk gebeurde een compleet andere wending krijgt. Dat is door eigen onderzoek gebleken. Er zijn fouten en ernstige gebreken het politiedossier ingeslopen. De politie en het Openbaar Ministerie hebben hulp nodig om deze gemaakte fouten en ernstige gebreken te herstellen.

Wat is er werkelijk gebeurd?
We hebben tot nu toe het onderzoek en de bijbehorende juridische zaken vanwege de fouten en de verkeerde conclusies dus zelf moeten doen. Bijgestaan, en nog steeds door hen geholpen, door een heel team van specialisten en deskundige onderzoekers. Het voortgaande onderzoek brengt wat werkelijk is gebeurd naar boven en we gaan nu de bevindingen in procedures inbrengen. Dat brengt hoge kosten met zich mee: dat gaat niet zonder hulp en bijstand.

Het gaat om de kosten van:
Extra digitaal onderzoek
Aanvullend Forensisch onderzoek
De verdere dossiervorming
De juridische bijstand

Het verschil maken
De juridische bijstand is van belang om het overleg met de politie en het Openbaar Ministerie in goede banen te leiden. Echt goed onderzoek doen werkt! Dit is niet de juiste plek om de onderzoeksresultaten op te schrijven. (Ik begrijp dat je je misschien afvraagt wat de ontwikkelingen zijn maar voor nu is het echt beter met het delen van de nieuwe informatie nog even te wachten om de juiste procedures niet te verstoren. Een en ander volgt zo spoedig mogelijk). Het gaat er om dat wat er is ontdekt een alles bepalend verschil maakt.

Samenwerking
Van groot belang is dat het streven blijft om met de politie en het Openbaar Ministerie in samenwerking te komen. Ook bij de politie en het Openbaar Ministerie werken mensen voor wie het echt om de waarheid en de rechtvaardigheid gaat. Het doel is om er zonder, nog duurdere, rechtsprocedures samen uit te komen. Maar als het moet moet het. Het gaat om niets meer en minder dan de vraag: “Wat is er werkelijk gebeurd?”. Immers we verliezen niet uit het oog waar het om blijft gaan: om mensen die met elkaar het leven willen blijven delen. Daar is hulp bij nodig, ……..

Helpen
Het is niet anders, ……… om het werk voor Dascha te kunnen blijven doen is (ook) geld nodig om de onvermijdelijke kosten te kunnen dragen. Als je wil helpen dan kan dat door hier, of op de link onder de fot0 van Dascha, te klikken.

https://www.gofundme.com/f/dascha-wat-is-er-werkelijk-gebeurd-28112015?qid=c4e67b02daadbaf2354fc52d9f6dfda8

Dank je!

www.daschagraafsma.nl