Open brief van een vader, aan mevrouw Dilan Yeşilgöz (Minister Justitie & Veiligheid) en de heer Franc Weerwind (Minister voor Rechtsbescherming).

>> Svp: dit bericht zoveel mogelijk delen. ‘Het leven delen’.

Geachte mevrouw Yeşilgöz, excellentie,
Geachte heer Weerwind, excellentie,

Géén onderzoek
Op de zaterdagmorgen van 28 november 2015 ‘kregen wij twee politiemensen aan de deur’. Met de mededeling: “Mijnheer, we hebben een vreselijk bericht voor u. Uw dochter heeft zelfmoord gepleegd, ……. en er is geen onderzoek meer mogelijk”. Het betrof ons kind Dascha.

Wél onderzoek
Nu het dossier dus binnen slechts een enkel uur al was gesloten hebben we zelf het onderzoek moeten doen naar ‘Wat is er werkelijk met Dascha gebeurd?”. Niet zonder resultaat. Vast staat nu, zoals beschreven door uw politie en Openbaar Ministerie, dat er van een zelfdoding geen sprake is.

Ongeval?
Uw Openbaar Ministerie heeft nu een voorstel gedaan, zoals het zou behoren te zijn: voor u als ministers onder uw verantwoordelijkheid en kennis van zaken. Het voorstel: “René, als we er nu eens een ongeval van maken, kun je er dan mee leven?”. Welnu, het wél uitgevoerde eigen onderzoek wijst uit: “ook geen ongeval”. De rapportages zijn niet te vergelijken met een verhaal van ‘als een binnen het Openbaar Ministerie als “galbak” getypeerde vader (uit eerste hand vernomen) die er maar niet tegen willen kunnen dat z’n dochter dood is’. Ons onderzoek is uitgevoerd door een professioneel onderzoeksteam van tenminste direct betrokken vakmensen (meer dan 30 personen) met veel ervaring waaronder zeer hoogwaardig, onafhankelijke, waarheidlievende en wetenschappelijk werkende specialisten.

Ongelezen het dossier in
We hebben het onderzoek en de verslagen aan uw Openbaar Ministerie willen aanbieden.
Dat wil maar niet lukken, uw Hoofdofficier van Justitie schrijft: “Mijnheer Graafsma, alles wat u stuurt gaat ongelezen het dossier in”. (Vandaar dat er gekozen is voor een ‘open brief’, aan u).

Vergaderen
Nu is vernomen dat u, mevrouw Yesilgoz, ook in Hilversum op het ‘Landgoed de Zwaluwenberg’ vergaderd. Dat is op een korte loopafstand van wat we zijn gaan noemen ‘de plek’. Dat maakt het eenvoudig: ik kom u het dossier wel brengen en zal in een kort tijdsbestek de strekking aan u presenteren. Het kan natuurlijk ook overal elders, ik kom in ieder geval wel naar u toe, dat scheelt u weer ‘capaciteit en kosten, wat blijkbaar – ondanks dat het toch echt wel om het leven en de dood van een meisje van 16 gaat, een capaciteitsprobleem lijkt te zijn’.
“Het is een kwestie van kiezen? ‘.

Rechtsstaat
‘Hilversum’ is wel aardig als combinatie overigens want de heren Omtzigt en Plasterk kennen mij en mijn werk al. De heer Wilders en mevrouw Van der Plas ontmoet ik ook graag. Immers ook aan hen zal ik het dossier aanbieden: ‘in het kader van de mensenrechten, de grondwet en de waarde van de rechtsstaat’ waar u met hen over blijkt te spreken. Om het leven te delen.

Ik neem wel contact met uw Ministerie op om het één en ander af te stemmen.

Met hartelijke dank en een vriendelijke groet,

René (Graafsma)

Ook voor u ministers: voor hulp bij het eerherstel van Dascha, klik deze link, svp.(Want daar gaat het blijkbaar om).

Dit bericht is geplaatst in Dascha, Rechtsstaat met de tags , , , , , , , , , , , , . Bookmark de permalink.

Eén reactie op Open brief van een vader, aan mevrouw Dilan Yeşilgöz (Minister Justitie & Veiligheid) en de heer Franc Weerwind (Minister voor Rechtsbescherming).

 1. Tj.W. Strubbe schreef:

  De ministeries en inspectie hebben de neiging om de Awb met art. 3:46 af te doen met: uw herft antwoord gekregen en daarmee zijn alle volgende vragen beantwoord, zodat we zelfs niet op bezwaren volgens de Awb ingaan.
  Ook rond de ‘institutionele kindermishandeling’ (EHRM-arrest) door de jeugdbeschermingsketen bij afwezigheid uitvoeren van VN-kinderrechtenverdrag art.24 wil de keten geen diagnostische nulmeting laten verrichten in de gezòndheidszorg. Jeugdzorg werkt niet als kwalitatieve gezòndheidszorg!
  De keten weet van wetenschappelijke bewijzen hoe schadelijk ‘beschermingsmaatregelen’ in een kind werken.
  Ook de invloed van gesloten ‘Jeugdhulp+’ is vernietigend!
  Men laat de jeugdzorglobby toch doorgaan met hun bewezen schadelijk handelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.