Telegraafsma #43: Het levenspad, tussen het leven en de dood.

‘Je weet het niet’.
Je kan van alles verzekeren, je spullen, dat je lang blijft leven, dat je kort blijft leven.
“Je weet het allemaal niet”. Wel weet je dat het allemaal een keer afgelopen is. Soms zit het mee en soms zit het tegen, wat er ook gebeurt je zal er mee om moeten gaan. Als het mee zit kun je het leven delen . Als het onmisbare fundament kun je al die gebeurtenissen samen met elkaar meemaken en meedoen. In voor- en tegenspoed. Samen feest als het allemaal goed gaat en als het dan tegen zit hangt het in de eerste plaats van je zelf af wat je er van maakt.

Rob
Zo kwam ik op het pad Rob tegen. Zeker weten gelukkig in de liefde, ondernemend aan het werk, met altijd een positieve instelling en veel humor. Een gezellige en meelevende man.
Ook Rob bleven de tegenslagen niet gespaard. Zakelijke omstandigheden legden hem stevige onrechtvaardigheden voor de voeten. Hij keek de wereld in en zag dat hij niet de enige was, die grotere machten dan hijzelf ook maar kon bezitten zijn leven dreigden te gaan beheersen. Zijn vrijheid van vriendschappen, zijn denken en doen heeft Rob zich nooit laten afnemen.

SDNL
Zo is Rob, met anderen, gaan schrijven. Hij realiseerde een website www.sdnl.nl onder het beheer van zijn Stichting Sociale Databank Nederland. Een levenswerk van minstens, inmiddels 26 jaar, opbouw. Laten we afspreken dat we deze website als een bron van informatie en meningen zien en niet als het product van een opdringerig iemand die zijn gedachten aan jou wil opdringen. Want zo is het. www.sdnl.nl als het begin van een gesprek. Rob schrijft niet alleen het onrecht dat hij meent te zien van zich af maar introduceert ook steeds oplossingen. Met wat hij kan, tegen de overmachten in. Van de politiek, naar het functioneren van de rechtsspraak tot corona, de toeslagenaffaire, de werking van geld en inflatie tot aan de opwarming van de aarde, enzovoort, enzovoort.
26 jaar werk in meer dan 9000 documenten.
Geen ridder te voet, maar een ridder te paard.

‘Nooit dood’
Met zijn medeauteurs schrijft Rob over banken en verzekeraars. Over geldsystemen, pensioenen en …… woekerpolissen. “De fraude woekert alle kanten op”. Ook het woekeren van financieel ontaarde zaken daalde op het levenspad van Rob neer. Hoe bijzonder: het woekeren sloeg ook bij Rob naar binnen en taste zijn lichaam, niet zijn geest!, aan. Deze situatie brengt met zich mee dat Rob op zijn vingers heeft geteld wat er nog mogelijk is en wat hem nog te wachten staat op zijn levenspad. Dat heeft Rob er toe gebracht zijn werk te willen overdragen, hij heeft dat aan mij gevraagd. Het behoeft geen betoog dat ik dat aanbod met respect en eer voor Rob heb aanvaard, met de vanzelfsprekende afspraak dat er tot het uiterste voor zijn schatten gezorgd zal blijven worden en dat zijn werk zal blijven bestaan. Zoals Rob zelf zegt: “ik ga nooit dood, om mijn urn heen hangt straks een harde schijf met alles wat er geschreven is”.

Rob Brockhus

Ik nodig u graag uit nader, met een open geest, met Rob kennis te maken
en voor en naar Rob te reageren (klik hier).
Het gaat ‘gewoon om de mens achter het verhaal’.
Een mens zoals jij.

Dit bericht is geplaatst in Rob Brockhus met de tags , . Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.