Telegraafsma #47. ASR, het zwarte licht doorbroken.

Straks: door de bomen het bos weer zien.

Woekeren
Als een probleem niet echt wordt opgelost dan gaat het woekeren. De systemen worden er mee vergiftigd en uiteindelijk wordt het hart van de mensen geraakt. Een inmiddels traditioneel voorbeeld daarvan is de woekerpolis. De beleggingsverzekering als een op zich prachtig product maar met allemaal verborgen gebreken die in een wereld van toegelaten niet-transparantie kon floreren. Tot dat de wal het schip keerde en er scheuren kwamen in het beeld van deze woekerpolissen, inmiddels al jaren geleden.

Recht spreken
Er werden organisaties opgericht om voor de belangen van de consumenten op te komen. Tot op de dag van vandaag zijn deze nog steeds actief. Een belangrijke factor daarbij is het tempo waarmee rechtsprekende instanties uitspraken kunnen en willen doen. De tijd werkt in het voordeel van de verzekeraars, ze maken er dan ook gebruik van om met ellelange procedures ‘het sterven van de patiënt’ af te wachten. Een professor merkte op dat de woekerpolisaffaire niet opgelost gaat worden maar zal uitsterven.

Verschillen
Toch zijn er verschillen in de wijze waarop verzekeraars met de woekerpolissen in hun bestand omgaan. De ene verzekeraar komt een klager anders tegemoet dan de andere verzekeraar, De eerste gaat echt in gesprek en treft een schikking, de tweede ontkent het bestaan van de hele problematiek en gebruikt elke juridische mogelijkheid om maar elke vorm van transparantie te vermijden, om zoveel mogelijk ondoordringbaar zwart licht te laten schijnen.

ASR
Van de laatste categorie is de ASR een voorbeeld. Deze verzekeraar is aangeschreven om tot een gesprek te komen nadat al in 2012 (!) een overeenkomst is gesloten om voor polishouders tot een oplossing van hun schade te komen. Wel nu: wederom geen resultaat, wat op zich ook geen verrassing meer kan zijn, er is een uitgebreid dossier opgebouwd. Niet alleen over de ASR maar ook over de woekerpolisaffaire in het algemeen en ten aanzien van andere verzekeraars en gremia.

Het vervolg
De komende dagen en weken zullen de onderliggende informatie en stukken met je worden gedeeld. Opdat we met z’n allen steeds beter gaan begrijpen hoe het allemaal echt werkt. Hoe we voor de mensen met een woekerpolis bij (niet alleen) de ASR, met al dan niet nieuwe en/of aanvullende aanspraken op schadevergoedingen kunnen vervolgen. Blijf je informeren met de Telegraafsma en ondersteun de activiteiten waarmee de zorg voor elkaar echt verzekerd blijft en het zicht op de feiten het zwarte licht zal doorbreken.

Samen = meedoen
Jij kan meedoen en helpen de polishouders bij de ASR een verbeterde compensatie te krijgen. Ondersteunen kan je met een bijdrage van € 17,08. Je krijgt dan alle informatie en ‘richtingaanwijzers’. Alle hulp is welkom. Méér dan! Voor extra sponsoring, ondersteuning en bijdragen, zoals voor de juridische procedures: NL05KNAB0258994665
t.n.v. R.A.J. Graafsma onder vermelding van ‘ASR Zwart Licht’ en je emailadres.

Totaal: € -

Vervolgens: als je zelf een levensverzekering bij de ASR hebt neem je zelf ook deel in een specifieke procedure om meer transparantie over de premies en de kosten te verkrijgen.

Dit bericht is geplaatst in Woekerpolissen met de tags . Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.