Telegraafsma #54: KNAB Bank

11 mei 2023.

(YouTube-link).

Zojuist werd ik opnieuw (zie hier onder) gebeld door een andere mijnheer van de KNAB Bank, dat zei hij. Met het nummer 070-6333000. Alweer hadden ze een rare betalingsopdracht tegengehouden. Ook nu vertelde ik van de staatsloterij die ik gewonnen had en dat het een verrassing voor mijn vrouw moest blijven. Ik weet niet wat het is, ……. die mijnheer verbrak daarna direct de verbinding. (Luistert u maar).

Zo jammer, kennelijk scheen er ‘zwart licht’ dat niet werd begrepen.
We kunnen best wat mazzel gebruiken (link).

Een week geleden werd ik dus ook al gebeld. Toen met een privé-nummer. Volgens ook die mijnheer was het de KNAB-bank, afdeling veiligheid. Ze hadden gezien dat er bijzondere transacties hadden plaatsgevonden vanaf mijn privé rekening en dat er een adreswijziging had plaatsgevonden. De mijnheer gaf de gegevens door. Het adres, de laatste cijfers van het rekeningnummer, mijn emailadres, alles klopte. Maar men vond het wel raar, daarom belde men even.

Dus ik zei dat ik blij was dat men belde. Vooral omdat ik net de staatloterij heb gewonnen en dat er 7 miljoen euro op m’n rekening staat. Dat mag mijn vrouw niet weten zei ik nog, het is een verrassing. Door die 7 miljoen heb ik, als normaal kansloze, wel een nieuwe vriendin zei ik verder. Zij is 23 jaar, en ik ben 64.

De man zei: “ik zal je helpen. Als je de inlog van je computer geeft zal ik jouw programma overnemen en maar 1 miljoen naar mezelf overmaken. Ik zal er dan voor zorgen dat de resterende 6 miljoen veilig zijn”. Daar ben ik blij mee zei ik. Als je het maar niet tegen m’n vrouw vertelt, het moet echt een verrassing blijven.

Ik kan je echter niet de inlog van mijn computer geven, ik ben nu bij mijn vriendin. Je weet niet wat je ziet. Ik weet niet waarom: ‘de man schoot in de lach’ en zei “mijnheer u bent geweldig, ik ga iemand anders oplichten”. Fijne avond.

Dat is toch gek: ik heb de staatsloterij helemaal niet gewonnen en hou gewoon van mijn vrouw, dacht ik. Zwijgen en liegen is voor daders.


N.B.
Er kunnen dingen gebeuren waarbij je je afvraagt ‘wat is er werkelijk gebeurt’. Het vinden van het antwoord kan dan lastig zijn omdat ‘de systemen’ niet echt meewerken. Systemen kunnen mensen in de hoek duwen, slachtoffers maken. Van Groningse aardbevingen tot Limburgse overstromingen, tot toeslagenschandalen, enzovoort, enzovoort. Dat kan gebeuren omdat dezelfde systemen ook de daders voortbrengen. Dit bericht is de eerste van een aantal berichten over mensen en systemen die zullen volgen.

Ik wil je graag meenemen op een onderzoekstraject, zoals met de vraag ‘wat is er werkelijk met bij een bepaald overlijden gebeurt’: als je wel onderzoek kom je, ondanks de systemen, dichter bij een antwoord. Om het uit te kunnen leggen begin ik met een voorbeeld, met een grap er bij. Vervelende telefoontjes waarbij van de naam van de KNAB Bank misbruik wordt gemaakt. Dus: een eerste voorbeeld.

Systemen produceren slachtoffers. Systemen produceren ook de daders.
Daders: liegen en zwijgen is voor daders.

Dit bericht is geplaatst in KNAB Bank met de tags , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.