Telegraafsma #68: ‘Het leven delen, ……’. Uitnodiging.

Een einde?
We kunnen er niet om heen, …….. ‘en dat willen en kunnen we ook niet’. Op 25 november 2015 kondigde ik met een soort van persconferentie aan dat er een met een beproefde en succesvolle methode een échte oplossing kon worden gebracht voor ‘de woekerpolisaffaire’. Het liep allemaal anders dan verwacht. Een paar dagen daarna, zaterdag 28 november, werd er een einde gebracht aan het leven van mijn / onze dochter Dascha. Op een bijzondere wijze: haar lichaam werd geraakt door een trein. Van wat er in de uren daarvoor gebeurd is veel lang onduidelijk gebleven: “er is geen onderzoek mogelijk zeiden de politie en het Openbaar Ministerie, dus we sluiten het dossier direct”.

Het leven blijven delen
Die zelfde dagen werd er door ons vormgegeven aan meerdere ‘projecten over systemen die als puzzelstukken in elkaar passen’. In eerste instantie kan het verband niet helemaal duidelijk zijn, maar als je even de tijd neemt kun je zien dat er een ‘totaalplaatje’ is. Een beeld met geluiden, verhalen, die samen de toekomst blijven schetsen ‘om met elkaar het leven te blijven delen’. Onderstaand zie je ‘de links naar deze verhalen die samen met jou verteld kunnen worden’. (We werken de verschillende projecten graag samen met jou verder uit).

Wat is er werkelijk gebeurd?
Het leven leek weliswaar tot stilstand gekomen maar we hebben besloten, het kon en kan niet anders, uit te gaan zoeken wat er werkelijk met Dascha is gebeurd. Het is eerlijk om te zeggen dat dat wel erg belangrijk is, in de eerste plaats, om door te kunnen gaan. Om er samen van te leren en ja, natuurlijk ook ‘om er mee om te kunnen gaan’. Er zijn verhalen te vertellen, er zijn vragen om samen te beantwoorden, er zijn redenen om samen te leren wat er verder moet gebeuren en wat we voor elkaar kunnen doen.

Systemen
De verschillende verhalen hebben een essentiële gemeenschappelijke kern. Het blijkt steeds te gaan om ‘systemen’ die zich van mensen niets meer lijken aan te trekken. Het schuurt niet alleen, maar het gaat verder: we maken elkaar kapot. Doe je ogen maar even dicht en je kan je zomaar gedachten vormen over je eigen ervaringen met ‘systemen’ die zich ‘even van mensen, zoals jij’ niets aantrokken. Van ‘woekerpolissen’, ‘toeslagenaffaires’, ‘aardbevingen’, ‘klimaatvraagstukken’, ‘managementlagen’, politieke-onmachten’, ‘mediamachten en desinformatie’, ‘bedrijfsorganisaties’, ‘bureaucratie’, tot aan ‘onderlinge ruzies’ toe, enzovoort. ‘De systemen doen hun ding: ….. ontmenselijken’. Dascha is daarvan een voorbeeld geworden.

Dascha
De laatste tijd zijn er veel nieuwe feiten over de dood van Dascha naar boven gekomen. Als iemand overlijdt is dat het gevolg van ‘óf een natuurlijk overlijden’, ‘óf een zelfdoding’, ‘óf een ongeval – al dan niet onder invloed -, ‘óf een moord’. Voor Dascha weten we nu, uit onderzoek, dat het geen natuurlijk overlijden was, geen zelfdoding, en geen ongeval. Naar aanleiding van de nieuwe feiten zijn er nog veel vragen. Die blijven worden gesteld en onderzocht, door een groeiend team van (vrijwillig meewerkende) politiemensen, specialisten, analisten, …. met consequent alleen maar de kernvraag ‘wat is er echt gebeurd?’.

Spreken, ….. zwijgen is voor daders
Over de verschillende genoemde verhalen is er inderdaad veel te vertellen. Dat gaan we doen en we nodigen je uit om te komen luisteren en mee te denken, mee te praten. Medio januari komend jaar gaan we starten. Om de feiten en vragen over Dascha met je te delen. We nemen het eindpunt van Dascha als inleiding op het verhaal en we zullen reconstructies maken volgens modellen waar de politie mee werkt. We gaan de opzettelijke en in scene gezette leugens benoemen en het zwijgen van hen, van wie we weten dát ze zwijgen, ‘dat ze systemen misbruiken’, duidelijk maken. (Klik link). Ook zullen we de zwijgers laten weten dat ze een hand krijgen aangeboden om ‘de rechtvaardigheid als kernwaarde (zoals dat de kernwaarde van het Openbaar Ministerie is) echt te laten tellen’.

Daarna, …..
Gaan we door, …….. ‘om het leven te blijven delen’. Met het doorbreken van het ‘Zwart Licht’, met het kind in ons: ‘Nelson de Mundo’, en zittend op je eigen ‘Kamerzetel 151’. (Over deze verhalen volgt later meer informatie). We sluiten een DEAL. Als we elkaar zien zullen we vertellen hoe het één en ander als een puzzel in elkaar kan worden gelegd. ‘Het is ook jouw leven dat zich niet in en door systemen mag laten doden’.

Aanmelden
Als je je gegevens vermeldt dan nemen we contact met je op voor de planning en locatie. (klink link, of: mail@renegraafsma.nl). We gaan de huidige stand van zaken betreffende de vraag ‘Wat is er werkelijk met Dascha gebeurd?’ met je bespreken. En ja, sorry, zo langs de rand van …… is echt elke hulp meer dan welkom. Heel erg welkom, ‘systemen hebben geld als smeermiddel’, zo is het gewoon. We hebben in gelijke zin echt hulp – voor de onkosten en het werk – nodig. Uiteraard zullen we precies vertellen waar de zo benodigde bijdragen voor gebruikt (zullen) zijn en worden.

Het boek ‘Hoe spoor je de (bijna) perfecte moord op?’, dat door de politie wordt gebruikt. Dascha is daarbij een voorbeeld van een (bijna) perfecte moord, als lesmateriaal.

Systemen en mensen:
Zwart Licht;
Nelson de Mundo;
Kamerzetel 151;
DEAL.
(Pagina’s nog in bewerking).

Het vriendelijk verzoek is dit bericht zo veel mogelijk te delen.Dit bericht is geplaatst in Dascha met de tags , , , , , , , , , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.