Telegraafsma #7: BGFO-verzoek aan Minister W.B. Hoekstra betreffende versnelde evaluatie KiFiD

Aan de leden van de Tweede Kamer, 
Geachte heer, mevrouw,

Een Kleine Geschiedenis van de Woekerpolisaffaire

Ziet u s.v.p. middels de bovenstaande ‘link’ de tekst van ‘Een Kleine Geschiedenis van de Woekerpolisaffaire’ uit en van de hand van de heer Martin van Rossum.

Martin van Rossum
Martin van Rossum concludeert hier in: “Er dringt zich een keiharde conclusie op: met uitzondering van een beperkt aantal zaakjes die KiFiD wel snel tot een uitspraak weet te brengen, is het beleid er kennelijk op gericht in alle zaken die repercussies kunnen hebben voor grote aantallen gedupeerden (lees: voor verzekeraars gevaarlijke jurisprudentie kunnen opleveren), zo lang mogelijk te traineren en daarmee consumenten te ontmoedigen zich met hun woekerklacht bij het KiFiD nog te melden of het geduld op te brengen op een uitspraak te wachten”.

Verzoek aan de Minister
Naar aanleiding van de gedeelde ervaringen met het KiFiD, ‘zelfs’ zo ook in de beleving van meerdere verzekeraars, formuleren wij aan de Minister van Financiën,
de heer Mr. W.B. Hoekstra, het volgende verzoek. Met de vraag aan ‘de Tweede Kamer’ op de spoedige uitvoering van dit verzoek toe te zien, met de nadrukkelijke vraag van
‘De Kleine Geschiedenis’ kennis te nemen en passende acties te ondernemen. Het laatste kan aanvullend ook nog worden betrokken op een, door uw Kamer te verrichten, analyse van de uitwerking van de aanpassing(en) van ‘Het Reglement’ zoals die hebben plaatsgevonden.

Geachte heer Hoekstra, 

KiFiD houdt zich ten aanzien van klachten over beleggingsverzekeringen (“woekerpolissen”) niet aan haar taakopdracht als omschreven in de Europese ADR Richtlijn:  “verwezenlijking van een hoog niveau van consumentenbescherming (…), door te verzekeren dat consumenten op vrijwillige basis klachten tegen ondernemers kunnen voorleggen aan entiteiten die onafhankelijke, onpartijdige, transparante, doeltreffende, snelle en billijke procedures voor alternatieve geschillenbeslechting aanbieden”. 

Recente klachtbehandeling door KiFiD inzake woekerpolissen is noch onpartijdig, noch transparant, noch doeltreffend, noch snel, noch billijk.

Zie de bijlage “Een Kleine Geschiedenis” voor toelichting op deze stelling. 

U, de Minister van Financiën, wordt verzocht op voet van artikel 48f lid 8 Bgfo de termijn voor de periodieke evaluatie van KiFiD te verkorten, opdat die evaluatie ten spoedigste zal worden uitgevoerd en de noodzakelijke verbetervoorstellen kunnen worden geïmplanteerd. 

Mede namens de heer Martin van Rossum, auteur van ‘De Kleine Geschiedenis’, en relevante betrokkenen bij het Financieel Verbond

René Graafsma

Dit bericht is geplaatst in Beleggingsverzekeringen, Financieel Verbond, KiFiD, Politiek met de tags , , . Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.