Van doofpot naar beerput 2: ‘Bonussen’.

NN = Nee, Nee. Stilte voor de storm.

Stilte voor de storm: bonussen
Als het stil blijft en er toch iets niet klopt kun je, terwijl er ook nog bonussen worden vastgesteld, er van spreken dat zwijgen voor de daders is. Bij deze een verslag en de geschiedenis van een vergadering.

De stilte van nu: het zwijgen
Het fenomeen van stilte in het oog van een orkaan is te wijten aan de manier waarop een orkaan draait en hoe luchtstromen eromheen werken. Een orkaan is een krachtige tropische cycloon met een centrale kern van lage luchtdruk, bekend als het oog. In het oog van de orkaan is de luchtdruk extreem laag. De windsnelheden in het oog zijn over het algemeen veel lager dan in de rest van de storm. Wanneer de orkaan zich verplaatst, bewegen de winden rondom het oog in een circulaire beweging. De lucht stijgt op in de buitenste randen van de orkaan en daalt neer in het oog. Deze dalende lucht zorgt ervoor dat de luchtdruk in het oog lager wordt. Wat betreft de stilte in het oog: omdat de lucht in het oog neerdaalt, worden de wolken en stormactiviteiten verminderd. Dit leidt tot een tijdelijke periode van kalmte en verminderde wind in het oog van de orkaan. De omgeving kan stil aanvoelen, en de lucht kan zelfs opklaren. Deze stilte kan echter van korte duur zijn, afhankelijk van hoe snel de orkaan zich verplaatst.

De komende storm
Wanneer het oog van de orkaan voorbij is en de andere zijde van de storm de locatie bereikt, worden de krachtige winden en de hevige neerslag hervat. Het is dus essentieel voor mensen in gebieden die door een orkaan worden getroffen om zich bewust te zijn van het feit dat de stilte in het oog slechts een tijdelijk fenomeen is, en voorbereid te blijven op de komende stormachtige omstandigheden.

Voor de ‘rampenfondsen en het geven van hulp’:
Zwart Licht
Dascha

Dit bericht is geplaatst in Woekerpolissen met de tags , , , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.