Vrienden

Werken aan de achterkant van de maan (vrij naar W. Draijer)

Met deze website wordt een periode van activiteiten afgesloten die beschreven kunnen worden als ‘werken aan de achterkant van de maan’. Het ontmaskeren van de ‘woekerpolis’ gaat niet vanzelf. Het kost veel tijd en inspanning, van velen. Verzekeraars hebben voordelen bij ‘het complex maken’ en ‘het rekken van tijd’. De rechtsstaat staat tegenover de machtsstaat. De allergrootste handicap van de consument en de vrij van marktfalen werkende intermediair zijn de beschikbare middelen tijd en geld. Integriteit is geen onderscheidend doel op zich, maar is wel onbetaalbaar.

Vrienden.

Vele vrienden hebben mij geholpen het hoofd boven water te houden. Dat is altijd spontaan en uit loyaliteit gebeurd. Daar zit echter een einde aan. De tijden veranderen met de dag. Op een gegeven moment moeten de bijdragen worden terugbetaald. Toch kunnen de activiteiten niet worden stopgezet. Er is teveel bereikt om niet door te gaan.  Nu wanprestatie en corruptie kunnen worden geduid, het marktfalen kan worden doorbroken, zou dat zonde zijn.

Partners.

De achterkant van de maan kan worden verlaten. Vandaar de Telegraafsma. Elke abonnee helpt.

In de eerste plaats moet het hoofd boven water blijven. Vervolgens moet het bedrijf voortgezet kunnen worden. Daarna zullen er advocatenkosten komen. Voor het, namens de consument en het gehele intermediair, verhalen van de gezins- en bedrijfsschade. De aansprakelijkheid jegens de, voor mij, voornaamste verzekeraar is reeds gesteld. Zo goed en kwaad als het gaat zetten we ons voor de consumenten en de medewerkers van de verzekeraars in.

Belangrijk is dat de woekerpolis-consumenten-procedures in hoofdmoot no-cure-no-pay zijn, tijd moeten overbrugt kunnen worden. Meerdere keren is het al gesteld: de rechtsstaat staat tegen over de machtsstaat. Vervolgens is er nog het nog niet voldoende belichte terrein van de woekerpensioenen, de makken van de Wabeke-aanbeveling komen terug in het STAR-akkoord. Met de Stichting Correct Pensioen, pakken we dat op.

Mogelijk wil je (ook) op een andere manier bijdragen. Door te helpen bij al het werk, of door mij uit te nodigen voor een spreekbeurt, enzovoort. Als je vragen of ideeën hebt dan verneem ik dat graag: contactformulier.

Het gaat er om het werk te kunnen doen. We zijn ondernemers en gewone burgers. Niets meer en niets minder. Als het werk klaar is gaan we snel wat anders doen, ik kan niet wachten.

René