Telegraafsma #39: Omzien naar elkaar

We kunnen aanhoudend blijven schrijven over de kloof tussen leef- en systeemwerelden.
Over een hoop politiek gedoe, het zoeken van de waarheid, de juiste besluiten, het maken van fouten, het nemen van verantwoordelijkheid, de prijs betalen, risico nemen, ….. het leven delen.

Systemen zijn machtiger dan het individu. Recht wordt niet altijd gesproken. Netwerkcorruptie is een praktisch werkwoord geworden. Zelden veranderd er echt wat. Macht en tegenmacht zijn praktisch altijd van een heel verschillende grootte. Je kan de keuze maken te willen opstaan tegen onrechtvaardigheid, maar wie ben jij nou?

‘Het systeem’ blijft je de baas. Als je je als individu verzet tegen onrecht is er feitelijk een vaste methode waarmee het systeem je wel weet te sensibiliseren. Zie bijvoorbeeld de stappen die worden beschreven op https://legalecorruptie.nl/het-systeem/. Daar sta je dan als individu tegenover.

Twee voorbeelden

Het kan niet anders, eerst maar een heel persoonlijke. Op 28 november 2015 kwam een trein in aanraking met het lichaam van mijn dochter Dascha. Direct werd Dascha met smaad en laster (dat weten we nu) beschuldigd van zelfmoord. Lang is er gezegd, en wordt er nog steeds gezegd, dat er mensen zijn die moeten gaan praten over wat er werkelijk gebeurd is. Welnu, dat begint te gebeuren. Het systeem houdt de doofpot niet in bedwang, er zijn echt wel mensen met een geweten. Zij hebben het geweten, zij weten het, en zij beginnen verhalen en feiten te delen. Met mensen die Dascha de afgelopen jaren geen seconde in de steek hebben gelaten hebben we informatie verkregen over wat er werkelijk is gebeurd. De politie en het Openbaar Ministerie, het systeem, weten dat ook. Op de politieacademie wordt er over Dascha lesgegeven als ‘een (bijna) perfecte moord. (Boek: ‘Hoe spoor je de (bijna) perfecte moord op?’, ISBN 978-90-9031-488-4).

Hoe functioneert een rechtsstaat als iemand zich niet zelf kan verdedigen?

In het voorbeeld van Dascha heeft het Openbaar Ministerie onderhandelingen voorgesteld: “René, als we er nu eens een ongeval van maken, kun je er dan mee leven?”. Systeemanalyses van andere zaken hebben mij tot het inzicht gebracht dat het Openbaar Ministerie, de staat, er inderdaad in kan slagen de waarheid onder de pet te houden. Tja, ik vind dat maar half werk. Het geeft Dascha geen recht. Daarom heb ik besloten, dat deel ik nu met je, om in het recht te blijven geloven. Ik zal aangifte doen, conform de delicten die volgen uit fouten zoals beschreven in het boek ‘Het OM in de fout’ van Ton Derksen, (ISBN 9789491693694), bladzijde 16:
1) Onwaarheid spreken
2) Informatie Achterhouden
3) Misleidend Formuleren
4) Willekeur
5) Cruciale Argumentatiefouten
6) Geslotenheid voor Kritiek
7) Het Magisch Oog: het heilig geloof in het eigen vermogen om rechtstreeks de waarheid te zien.

Aangiften
De eerste aangiften zullen worden gedaan tegen de betreffende Politie, het Openbaar Ministerie. Niet om stoer te doen, boos te zijn of wat dan ook, maar om jou en zoveel mogelijk mensen – hopelijk – mee te laten denken over hoe ‘systemen’ individuen, mensen, kinderen, het respect ontnemen. Het is niet anders, bloed is dikker dan water, ik ben ook gewoon vader. (Alles wat je hier leest is dan ook niets meer en minder dan een onvermijdelijke persoonlijke en geheel zelfstandig gemaakte keuze). Met de informatie, bij ‘dikke vrienden en de onderzoekers – ‘JR’ in het bijzonder – en de advocaat van Dascha veiliggesteld, hoeft er praktisch geen bewijs meer geleverd te worden dat er geen sprake is geweest van een zelfmoord, zoals met valsheid in geschrifte in de dossiers is opgenomen.
Het een kwestie geworden van het goed uitleggen. Dat gaan we doen.

Woekeren
Zoals in het tweede voorbeeld: tja, …… de woekerpolissen. Waarvan de karakteristieken in de woekerpensioenen overgaan. Het lijkt allemaal zo mooi integer ingericht. Met een Tweede Kamer die op de wetgever toeziet, een Autoriteit Financiële Markten die toeziet op marktpartijen als ‘Autoriteit’ (de AFM, een netwerk dat door ingewijden ook wel wordt omschreven als Allemaal Foute Mensen). Ook hier weer een te ontrafelen netwerk van allerlei personen en organisaties die belangen en taken met elkaar verdelen. Tot aan zo benoemde onafhankelijke klachteninstituten en zelfs zogenaamde consumentenorganisaties. (Zie svp de verschillende rubrieken op www.renegraafsma.nl).

Patronen
Het is geen hobby geworden, maar een keuze is gemaakt. Het gaat om de overeenstemming(en) in de werkwijzen van ‘de systemen’. Ook hier zijn aangiften voorbereid. Zodat de bevindingen en ervaringen en feiten uiteindelijk ook jou zullen raken. Of je nou in Groningen woont, (toe)slagen hebt ontvangen, de politiek en media vertrouwt, in gemeenten met decentralisering wordt geconfronteerd, het zijn patronen. Met het inzicht in die patronen kunnen we elkaar helpen, écht omzien naar elkaar.

Het leven delen
Ik ga de verschillende analyses, maar vooral ook, de verkregen informatie met je delen de komende tijd. Ook omdat ik niet alles alleen kan en wil doen, maar vooral om in het recht te blijven geloven in de waarde van het leven, om met elkaar het leven te delen.
Ik hoor graag wat je er van vindt, als je vragen hebt, of ook informatie wil delen.

Dit bericht is geplaatst in Dascha, Woekerpolissen met de tags , . Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.