Telegraafsma #48: ASR, licht in de tunnel.

Recht en rechtvaardigheid
Los van enige opvatting, levensvisie, of je nou links of rechts bent, gelovig of niet-gelovig, wat dan ook: we kunnen er niet om heen. De wereld en daarmee Nederland staat op z’n kop. Er gebeurt van alles wat ons allemaal in de diepste belevingen raakt. De ene crisis na de andere crisis, met als één van de gevolgen dat iemand in de krant schreef: “ik weet het ook even niet meer”. De mensen hangen als los zand bij elkaar, elites vervreemden zich steeds meer van de mensen, de ene krachtterm volgt de andere oorlogsterm op.
Zoals het plakkaat in het gebouw van de Hoge Raad zegt:
“Ubi iudicia deficiunt incipit bellum”.
Wat kan worden vertaald als: “Waar rechtelijke beslissingen tekortschieten, begint geweld”. De vraag is: ‘Is het zover?‘.

De waarde van een leven
Aan een rechtelijke beslissing gaat van alles vooraf. Afhankelijk van de aard van de procedure met verschillen in het civielrecht, het strafrecht, het bestuursrecht, enzovoort. En die rechter(s) moeten overal maar verstand van hebben. De rechtelijke macht als afvoerput van een losgeslagen samenleving met diepe kloven tussen de machtigen en de onmachtigen. Met inmiddels groepen van mensen ‘die niets meer te verliezen hebben’ en veronderstelde vertegenwoordigers van diezelfde groepen van mensen ‘die elke verbinding met de achterban hebben verloren’. De rechter kan van alles beslissen, maar voor iedereen goed kan hij of zij het niet meer doen. (In een opvolgende Telegraafsma: ‘Wat is een mens(enleven) eigenlijk waard?’).

ASR: Zwart Licht
Tegen deze grote maatschappelijke ontwikkelingen lijkt een procedure tegen een verzekeraar op eens eigenlijk niet meer dan een experiment. Zoals de waarneming van het ‘Zwarte Licht’ bij de ASR , bijvoorbeeld. Zie de Telegraafsma #45. De essentie zal blijken te zijn of er voldoende krachtenbundeling kan plaatsvinden om de uitstaande acties met resultaat vorm te geven. Een andere verzekeraar, de Nationale-Nederlanden, heeft substantieel bijgedragen (een bedrag met 5 cijfers dat inmiddels volledig is geïnvesteerd) aan de juridische vooronderzoeken. De waarheid kent geen verdienmodel. Het gaat er nu om met elkaar ’te stemmen met de voeten’. Niet om als verdoofd ‘alles maar te laten gebeuren’ maar door actief te participeren en bij te dragen. Het licht aan het eind van de tunnel met elkaar te ontsteken.

ASR: Het vervolg, herstelrecht
Zoals gezegd: de onderliggende informatie en stukken zullen met je worden gedeeld. Opdat we met z’n allen steeds beter gaan begrijpen hoe het allemaal echt werkt. Hoe we voor de mensen met een woekerpolis bij (niet alleen) de ASR, met al dan niet nieuwe en/of aanvullende aanspraken op schadevergoedingen kunnen vervolgen. Blijf je informeren met de Telegraafsma en ondersteun de activiteiten waarmee de zorg voor elkaar echt verzekerd blijft en het zicht op de feiten het zwarte licht zal doorbreken. Het resultaat? Het resultaat, het herstel van het onrecht, kunnen we niet alleen van rechters laten afhangen. Herstelrecht is een alternatief voor de beslechting van het geschil waarbij de betrokken partijen in staat worden gesteld om hun conflicten zo veel mogelijk zelf op te lossen. Waarmee het “ASR-experiment’ een krachtige algemene betekenis kunnen geven, als voorbeeld van het herstel van het recht.

Samen = meedoen
Jij kan meedoen en helpen de polishouders bij de ASR een verbeterde compensatie te krijgen. Ondersteunen kan je met een bijdrage van € 17,08. Je krijgt dan alle informatie en ‘richtingaanwijzers’. Alle hulp is welkom. Méér dan: “Voor extra sponsoring, ondersteuning en bijdragen, zoals voor de juridische procedures: NL05KNAB0258994665
t.n.v. R.A.J. Graafsma onder vermelding van ‘ASR Zwart Licht’ en je emailadre
s”.

Totaal: € -

Vervolgens: als je zelf een levensverzekering bij de ASR hebt neem je zelf ook deel in een specifieke procedure om meer transparantie over de premies en de kosten te verkrijgen.

Dit bericht is geplaatst in ASR, Woekerpolissen met de tags , . Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.